Vorig trimester kregen de leerkrachten van 2 Moderne een e-mail met de vraag of ze samen met hun leerlingen wilden deelnemen aan een wedstrijd van ESA, de Europese ruimtevaartorganisatie. De drie klassen van 2 Moderne waren zeer gemakkelijk enthousiast te maken voor dit project. Ze maakten een powerpoint, een fotoreeks en een hele videoclip. 

De organisatie SCK.CEN (studiecentrum kernenergie) uit Mol, koos de drie klassen uit als winnaars van een proefpakket. Ze kregen proefpakketten om Spirulina te kweken. Dit blauwzeewier zou in de ruimte kunnen worden gebruikt om CO2 om te zetten in zuurstofgas door middel van fotosynthese. De proefjes in de klas lukten wonderwel en de leerlingen werkten zeer enthousiast mee.

Maar daar bleef het niet bij. De leerlingen van 2MC, die het filmpje maakten, werden ook nog eens uitgenodigd in Mol om een rechtstreeks videogesprek te voeren met de astronaute Samantha Christoforetti. Het live gesprek werd aan elkaar gepraat door Lieven Scheire.

Het Sint-Jozefinstituut won daarbij ook nog eens de eerste plaats in de wedstrijd. Als prijs kregen de leerlingen een patch van ESA die ondertussen al 3344 keer rond de aarde heeft gereisd. Deze kan je binnenkort bezichtigen achteraan in het fysicalokaal. De foto's van heel de dag kan je hier bekijken:  Link foto's

Zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten was het een fantastische ervaring!

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be