STYEM2016

De jongens en meisjes van Wetenschappen-Wiskunde en Economie-Wiskunde onderzochten hoe een rolstoel enkel met de beweging van de ogen kan gestuurd worden.

Hiervoor werkten de leerlingen in 4 stappen: onderzoeken hoe de beweging van een oogbol kan omgezet worden in een verandering van elektrische spanning, dit analoog signaal omzetten in een digitaal, en het vervolgens elektronisch versterken, om tenslotte een programma te schrijven waarmee de oogsignalen kunnen omgezet worden in beweging. En het resultaat was… dat zij een virtuele rolstoel met hun ogen konden sturen! Wiskunde, wetenschappen en technologie geïntegreerd! De leerlingen ontdekken nu zelf hoe het voelt om wetenschapper of ingenieur te zijn!


Het project werd ingericht in samenwerking met Innovation Lab van KU Leuven. Dit is een interactief leercentrum dat wetenschapsprojecten in de derde graad ondersteunt. Innovation Lab hoopt dat jongeren zo gemotiveerd worden om de stap naar ingenieursstudies of naar wetenschappelijke opleidingen te zetten.

Meer foto's vind je in dit fotoalbum

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be