COTEACHINGCo-teaching in de klas : een nieuwe manier van lesgeven blijkt een uitdaging voor leerlingen én leerkrachten..


Is de tijd van gewoon lesgeven, waarbij de leraar vooraan en de leerlingen 2 aan 2 in rijtjes zitten, volledig voorbij? In het Kontichse Sint-Jozefinstituut vaak wel… leerkrachten zoeken continu naar manieren om leerlingen meer bij de les te betrekken. Didactische werkvormen zoals groepswerk, PP-voorstellingen, interactief lesgeven enz… kennen we al lang. Nu stappen enkele leerkrachten van 7 Business Support in het systeem van “co-teaching”, waarbij ze met twee of meer de leerlingen van de klasgroep tegelijkertijd begeleiden.
Of dit voordelen biedt? Zeker.. twee weten meer dan één… Elke leerkracht kan zijn eigen focus leggen, en zo vullen deze mekaar aan.
Ook voor de leerlingen blijkt dit een meerwaarde. Liesbeth Sels en Marijke Verbessem, de twee co-teachers kunnen dit enkel beamen :” Onze samenwerking verloopt zeer vlot, we drukken allebei onze eigen stempel op de leerstof, we vullen en voelen mekaar perfect aan. De leerlingen krijgen zo ook een andere kijk op éénzelfde onderwerp.” Zie zeker ook : http://www.gva.be/cnt/dmf20171106_03173053/sint-jozef-enthousiast-over-co-teaching

Nieuws

5 aso steelt de ‘reality’-show 5 aso steelt de ‘r Moeten we in deze ‘Temptation’-tijden echt alles...
Stille wandeling voor Maysae Stille wandeling voor... Op 8 mei 2018 moesten we afscheid nemen van Maysae Tahiri,...
Alexander De Croo opent Run for forest Alexander De Croo opent... En het werd een heel groot succes! Onze droom is een bos van...
Gemeente Kontich schenkt een bos... Gemeente Kontich schenkt... aan de actie RUN FOR FOREST! 

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be