artcadiaBegin dit schooljaar namen de leerlingen van 2 moderne deel aan de wedstrijd Artcadia in Nederland. De leerlingen werden uitgedaagd om een oplossing te zoeken voor problemen die zich zouden stellen in een stad in 2080.

De thema's waaruit ze konden kiezen waren milieu, water, mobiliteit, ruimte en bevolking. Tijdens de lessen wetenschappelijk werk en techniek ontwikkelden de leerlingen een 15-tal projecten. Tijdens de lessen Nederlands schreven ze de begeleidende teksten. Na een stemronde bleven er nog 4 projecten over die als deelname verstuurd werden.

Uit 320 inzendingen van 120 scholen werd onze school gekozen om het project "Deeltuinen" voor te stellen tijdens de finaleshow. Informatie over dit project kan je vinden op volgende websites:

http://www.extralandingpage.com/tuindelen/

http://artcadia.nl/Projecten/projecten+2017-2018/923166.aspx?t=Deeltuin

Deze week gingen een aantal leerlingen het project voorstellen in het Evoluon in Eindhoven. Ze gaven er een schitterende presentatie die ook de jury wist te overtuigen. Binnenkort komt het filmpje online.

Het project behaalde een zeer mooie tweede plaats en een 3D-printer voor in de klas. Proficiat aan alle leerlingen en hun begeleidende leerkrachten voor de knappe prestatie!

 

Nieuws

2 Moderne op tweede plaats wedstrijd Artcadia! 2 Moderne op tweede plaats... Begin dit schooljaar namen de leerlingen van 2 moderne deel...
Goede Vrijdag vraagt aandacht door Kunst... Goede Vrijdag vraagt...                  ...
We hebben een winnaar! We hebben een winnaar!... Proficiat Anthe Van Loo! 

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

T - 03 457 77 97
F - 03 458 53 54
E - secretariaat@sji.be