artcadiaBegin dit schooljaar namen de leerlingen van 2 moderne deel aan de wedstrijd Artcadia in Nederland. De leerlingen werden uitgedaagd om een oplossing te zoeken voor problemen die zich zouden stellen in een stad in 2080.

De thema's waaruit ze konden kiezen waren milieu, water, mobiliteit, ruimte en bevolking. Tijdens de lessen wetenschappelijk werk en techniek ontwikkelden de leerlingen een 15-tal projecten. Tijdens de lessen Nederlands schreven ze de begeleidende teksten. Na een stemronde bleven er nog 4 projecten over die als deelname verstuurd werden.

Uit 320 inzendingen van 120 scholen werd onze school gekozen om het project "Deeltuinen" voor te stellen tijdens de finaleshow. Informatie over dit project kan je vinden op volgende websites:

http://www.extralandingpage.com/tuindelen/

http://artcadia.nl/Projecten/projecten+2017-2018/923166.aspx?t=Deeltuin

Deze week gingen een aantal leerlingen het project voorstellen in het Evoluon in Eindhoven. Ze gaven er een schitterende presentatie die ook de jury wist te overtuigen. Binnenkort komt het filmpje online.

Het project behaalde een zeer mooie tweede plaats en een 3D-printer voor in de klas. Proficiat aan alle leerlingen en hun begeleidende leerkrachten voor de knappe prestatie!

 

Nieuws

5 aso steelt de ‘reality’-show 5 aso steelt de ‘r Moeten we in deze ‘Temptation’-tijden echt alles...
Stille wandeling voor Maysae Stille wandeling voor... Op 8 mei 2018 moesten we afscheid nemen van Maysae Tahiri,...
Alexander De Croo opent Run for forest Alexander De Croo opent... En het werd een heel groot succes! Onze droom is een bos van...
Gemeente Kontich schenkt een bos... Gemeente Kontich schenkt... aan de actie RUN FOR FOREST! 

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be