RUN2

En het werd een heel groot succes! Onze droom is een bos van 50.000 bomen of 100 hectare te kunnen aanplanten. Na de super-geslaagde RUN staan we alweer dichter bij dit doel. 

Het initiatief is geïnspireerd op het werk van Ondernemers zonder Grenzen, die al tien jaar gelijkaardige acties ondernemen in Burkina Faso. Er worden vooral acacia’s geplant, die Arabische gom produceren. Bedoeling is ook bijenkasten te plaatsen voor de zeldzame zwarte honing.

"Een boom in de Sahel lanceert een vlindereffect”, zegt Marc Bellinkx. De school het Certreeficaat in het leven geroepen. “Iedereen die een gift doet, krijgt als het ware een aandeel in het project, wat het verschil is met zomaar eenmalig ergens geld te doneren". Eens het bos voldoende groot en groen is, vloeit een ethisch verantwoord deel terug naar de certreeficaathouders.

Nieuws

Europa wordt (voor ons) steeds kleiner... Europa wordt (voor ons)... Leerkrachten op buitenlandse uitwisseling
Veilig voorbij een vrachtwagen Veilig voorbij een v Net nu alle partijen er prat op gaan dat ze het verkeer in Kontich...
Oud-leerlingendag zaterdag 20 oktober 2018 Oud-leerlingendag zaterdag... Hét event van het jaar komt er aan... de jaarlijkse o
Leefdagen... startdagen... teambuilding... Leefdagen... startdagen...... Noem het zoals je wil...

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be