SJI internationaal

BUITENLANDSE UITSTAPPEN

Uitwisselingsproject Nederland

 
Uitwisseling met Nederland – Schiedam
De leerlingen van 1 moderne hebben een uitwisselingsproject met een Nederlandse school uit Schiedam. Elk schooljaar komen de Nederlandse leerlingen één dag naar hier en trekken onze leerlingen een dag naar Nederland.

Uitwisseling met Duitsland – Moers
Leerlingen van 6ECMT bezoeken een partnerschool in Duitsland: het Grafschafter Gymnasium Moers. Leerlingen willen/kunnen zo andere landen in Europa ontdekken. Het vreemde-talen-onderwijs wordt pas leuk, als je dat in de praktijk met moedertaalsprekers kan toetsen!

Ons schoolsysteem is toch wel anders dan dat in Duitsland en dat willen de leerlingen zelf in de praktijk meemaken.

 

MEERDAAGSE BUITENLANDSE REIZEN

skireis web
Skivakantie tweedejaars

Elk jaar vertrekt een groep van enthousiaste leerkrachten samen met leerlingen van het 2de jaar één week op skivakantie.

 

 

 

  

 

 

Bouwkamp Polen
Bouwkamp Polen
Leerlingen van het 5e jaar hebben de kans een alternatieve vakantie in Polen door te brengen. Leerlingen die hieraan deelnemen zijn sociaal geëngageerd, want er wordt in Polen wel effectief gebouwd en verbouwd in een school voor mensen met een handicap. Uiteraard komt ook de culturele uitwisseling België-Polen aan bod.

Italiëreis zesdejaars
Op het einde van het tweede trimester kunnen zesdejaars deelnemen aan een reis naar Italië. Deze reis is niet alleen een rondrit langs de mooiste plekjes van Italië. Leerlingen hebben ook een fijne tijd met hun klas- en jaargenoten!

Op het programma staan wereldberoemde steden als Pisa, Firenze, Verona en Venetië, en ook minder bekende pareltjes als Siena, San Gimignano en Volterra. Uiteraard hopen alle reizigers te kunnen genieten van het prachtige Toscaanse landschap onder een stralend lentezonnetje.

 

Excursie Parijs


Tweedaagse Parijs
De leerlingen van het vierde jaar gaan samen met hun leerkrachten op tweedaagse naar Parijs. Op deze twee dagen proberen we zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken. 


Tweedaagse Londen
Als afsluiting van hun schoolcarrière trekken de leerlingen van het 7e jaar voor drie dagen naar Londen. Het programma is altijd goed gevuld.

In de Britse hoofdstad mag een bezoek aan het British Museum, met haar rijke collectie, niet ontbreken.  In ‘The Globe Theatre’ wanen we ons weer even in de tijd van Shakespeare.  In het straatbeeld zoeken de leerlingen naar kunstwerken van Banksy, die tijdens de lessen PAV uitgebreid werden beproken. Om toch wat sportief uit de hoek te komen, verkennen we Londen voor een stuk met de fiets. We bewonderen Buckingham Palace, The Houses of Parliament, Westminster Abbey, Trafalgar Square, …

 

Bekijk hier onze fotoblog!

video

Nieuws

5 aso steelt de ‘reality’-show 5 aso steelt de ‘r Moeten we in deze ‘Temptation’-tijden echt alles...
Stille wandeling voor Maysae Stille wandeling voor... Op 8 mei 2018 moesten we afscheid nemen van Maysae Tahiri,...
Alexander De Croo opent Run for forest Alexander De Croo opent... En het werd een heel groot succes! Onze droom is een bos van...
Gemeente Kontich schenkt een bos... Gemeente Kontich schenkt... aan de actie RUN FOR FOREST! 

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be