1B - 2BVL

Als je voor het EERSTE LEERJAAR B kiest, maak je kennis met office, mode, metaal, schilderen, tuinbouw, hout, elektriciteit, verzorging en voeding. 

Ik ben Nick en ben afgestudeerd aan het Sint-Jozefinstituut in de richting Office. Ben ik blij dat ik deze keuze gemaakt heb? Uiteraard, ik heb de kans gekregen om superleuke stages te lopen in het 6e en het 7e jaar. Mijn laatste stagebedrijf is al 5 jaar mijn vaste werkgever: Hanjin Shipping. Eerst was ik gestart op de boekhouding, maar nu ben ik doorgegroeid naar Sales Representative

Nick, oud-leerling

 

Wat ik onthouden heb van het Sint-Jozefinstituut? Je bent niet zomaar een nummer in een grote school, maar een student met unieke capaciteiten

Sophie, oud-leerling

Het eerste leerjaar B is ideaal voor leerlingen die een grote belangstelling hebben voor doe-activiteiten.
Deze doe-activiteiten komen vooral aan bod in het vak techniek. In dit vak maak je kennis met beroepenvelden als textiel, hout, kunststoffen, voeding, elektriciteit, tuinbouw, computer, schilder- en grafische technieken, bouw en verzorging en metaal.

Het eerste leerjaar B wordt ook wel 'brugklas' genoemd omdat je op het einde van het jaar ofwel kan overstappen naar het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar ofwel naar het eerste leerjaar A. Dit laatste is alleen weggelegd voor jou als je meer theoretische studies aankan. Op het einde van het schooljaar kan je het attest van het basisonderwijs behalen als je dit nog niet hebt.

In het TWEEDE BEROEPSVOORBEREIDEND JAAR (2BVL) leggen we de nadruk op twee vakken: mode en office.
In mode ontdek je dat mode meer is dan kleding maken. Je ontwerpt stukken die je met een naaimachine tot leven laat komen.
In office ontdek je de verschillende taken in de administratie van een bedrijf. Je leert basisvaardigheden met de computer die nodig zijn in een moderne onderneming.

 

1e graad B - 1e LEERJAAR B / 2e BEROEPSVOORBEREIDEND LEERJAAR 
 1e jaar - eerste graad
(1e jaar)
2e jaar - eerste graad
(2e jaar)
Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Handel - 2
Leer- en leefsleutels 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Maatschappelijke vorming  3 2
Mode - 7
Muzikale opvoeding 1 1
Natuurwetenschappen 2 2
Nederlands 4 4
Wiskunde 4 3
Techniek 8 -
Toegepaste informatica  - 2
Plastische opvoeding 3 2
     
TOTAAL 32 32

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be