Creatie en Vormgeving

Creatie en vormgeving is een moderichting waarin je al je creativiteit kwijt kan.

Ik ben Julie en heb na mijn opleiding Creatie & Mode mijn Master grafisch ontwerp behaald. Sinds kort werk ik als graficus op de styling afdeling van CKS! Mijn job is mijn passie.

Julie, oud-leerling

Je troeven voor deze richting zijn:

  • creativiteit
  • nauwkeurig en verzorgd werken
  • de wereld rondom je is een bron van inspiratie


In het EERSTE JAAR worden de algemene vakken versterkt. Bovenop het basispakket krijg je 1 uur wiskunde en 1 uur Frans extra. Daarnaast krijg je 2 uur creatie en vormgeving per week. Het vak creatie is een combinatie van denken en doen: je zal een idee omzetten in een vorm. Je leert kijken naar ‘beelden’ (brochures, tijdschriften, boeken, internet …) om ideeën op te doen. Je eigen creatieve inbreng is heel belangrijk in dit vak. Je werkt met soepele materialen om werkstukjes te maken die aansluiten bij je leefwereld.

In het TWEEDE JAAR gaat het in het vak creatie en vormgeving vooral om artistiek creëren en gericht vormgeven. Je ontwikkelt je creativiteit en je inlevingsvermogen. Je maakt kennis met methodes en processen om natuur- en wereldbeelden, kunstelementen en cultuur in eigen creatieve ontwerpen te verwerken. Je oefent motorische vaardigheden bij verschillende vormgevings- en realisatietechnieken.

BOVENBOUW IN DE TWEEDE GRAAD
Het 2e jaar Creatie en Vormgeving is al vrij praktijkgericht en bereidt voor op Creatie en Mode in de tweede graad van het technisch secundair onderwijs (tso).

 

1e graad - CREATIE EN VORMGEVING 
 1e jaar - eerste graad
(1e jaar)
2e jaar - eerste graad 
(2e jaar)
Aardrijkskunde 2 1
Creatie en vormgeving  2
Engels - 2
Frans 5 3
Geschiedenis 1 2
Godsdienst 2 2
Leer- en leefsleutels 1 1
Lichamelijke opvoeding  2 2
Muzikale opvoeding 1 1
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 5
Plastische opvoeding 2 1
Techniek 2 2
Wiskunde 5 4
     
TOTAAL 32 32

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be