Moderne

Moderne is een algemeen vormende opleiding met ruime aandacht voor wiskunde en talen.

 

Ik studeerde Economie in het Sint-Jozefinstituut. Ik ging op kot in Gent en studeerde af als licentiaat bestuurskunde. Momenteel ben ik werkzaam als adjunct-directeur op het kabinet van staatssecretaris van asiel, migratie, maatschappelijke integratie en armoedebestrijding. Het is een heel gevarieerde job.

Cedric, oud-leerling

 

Ik studeerde af in de richting Humane Wetenschappen. Nu ben ik zelf leerkracht in het eerste en het tweede leerjaar. In het middelbaar geloofden mijn leerkrachten meer in mij dan ik in mezelf. Ik draag het Sint-Jozefinstituut nog steeds een warm hart toe.

Lynn, oud-leerling

 

Je troeven voor deze richting zijn:

  • je verdiept je graag in de leerstof
  • hoger werktempo
  • ‘inzichtelijk’ denken
  • zelfstandig werken


In het EERSTE JAAR worden de algemene vakken versterkt. Bovenop het basispakket krijg je nog 2 uur wiskunde, 1 uur Nederlands en 1 uur Frans extra. Kies je voor Moderne dan betekent dit dat je kiest voor uitbreiding van de leerstof, een hoger werktempo en een hoger verwerkingstempo. De vraagstelling peilt naar ‘inzichtelijk’ denken en er wordt vaak beroep gedaan op zelfstandig werk.

In het TWEEDE JAAR krijg je nieuwe vakken zoals wetenschappelijk werk en socio-economische initiatie. In het vak wetenschappelijk werk ga je de wetten van de natuur waarnemen en verklaren. In het vak socio-economische initiatie maak je kennis met de economie als wetenschap.

BOVENBOUW IN DE TWEEDE GRAAD
Het tweede jaar Moderne Wetenschappen is een zeer theoretische basisoptie die voorbereidt op de studierichtingen Wetenschappen, Economie of Humane Wetenschappen in de tweede graad van het algemeen vormend secundair onderwijs (aso).

 

1e graad - MODERNE
 1e jaar - eerste graad
(1e jaar)
2e jaar - eerste graad
(2e jaar)
Aardrijkskunde 2 1
Engels - 2
Frans 5 4
Geschiedenis 1 2
Godsdienst 2* 2
Leer- en leefsleutels 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muzikale opvoeding 1 1
Natuurwetenschappen 2 1
Nederlands 6 4
Plastische opvoeding 2 -
Socio-economische initiatie  - 2
Techniek 2 2
Wetenschappelijk werk - 3
Wiskunde 6 5
     
TOTAAL 32 32

 

* 2 uur godsdienst met of zonder CLIL in het Frans. Meer informatie over CLIL lees je hier.

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be