Ondernemen

Ondernemen is een economische richting met veel aandacht voor talen.

Mijn naam is Hans. Ik studeerde af in de richting Ondernemen & IT. Ik werk nu in Praag, in een internationale onderneming. In het Sint-Jozefinstituut leerde ik veel over economie en handel. Mijn job is echt heel boeiend.

Hans, oud-leerling

Hallo! Ik ben Lynn. Ik studeerde af in de richting Ondernemen en Communicatie. Momenteel werk ik als Management Assistant  in Brussel. Het is een leuke, afwisselende job. Het Sint-Jozefinstituut heeft mij een goede basis geboden voor het leren communiceren op zakelijk niveau in de verschillende talen.

Lynn, oud-leerling

Je troeven voor deze richting zijn: 

  • sterk in rekenen
  • talenknobbel
  • zaken doen, is jouw 'business'

 


In het EERSTE JAAR worden de algemene vakken versterkt. Bovenop het basispakket krijg je 1 uur wiskunde en 1 uur Frans extra. Daarnaast krijg je 2 uur handel. Je ontdekt dat je dagelijks in contact komt met handel. Je krijgt interesse voor de wereld van handel, je vertrekt vanuit het standpunt van de consument.

In het TWEEDE JAAR krijg je een combinatie van dactylografie en handel. Je maakt kennis met de brede handelswereld: het ontstaan en de functie, koper en verkoper, betalen, werken in een kantooromgeving, handel en de toeristische sector. Je werkt vanuit het standpunt van de handelaar. In de lessen dactylografie krijg je computervaardigheden onder de knie.

BOVENBOUW IN DE TWEEDE GRAAD
Ondernemen is een vrij theoretisch keuzepakket dat voorbereidt op de studierichtingen Ondernemen & IT of Ondernemen & Communicatie in de tweede graad van het technisch secundair onderwijs (tso).

Bekijk ook eens dit filmpje over de richting 'Ondernemen'.

 

1e graad - ONDERNEMEN
 1e jaar - eerste graad
(1e jaar)
2e jaar - eerste graad
(2e jaar)
Aardrijkskunde 2 1
Engels - 2
Frans 5 4
Geschiedenis 1 2
Godsdienst 2 2
Handel 2 3
Leer- en leefsleutels 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muzikale opvoeding 1 1
Natuurwetenschappen 2 1
Nederlands 5 5
Plastische opvoeding 2 -
Techniek 2 2
Toegepaste informatica  - 2
Wiskunde 5 4
     
TOTAAL 32 32

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be