IT & Netwerken

Ik ben Kristof. Na mijn opleiding IT & Netwerken volgde ik een professionele bachelor Electronica-ICT. Momenteel ben ik Technical Consultant Security bij RealDolmen.

Kristof, oud-leerling


 

3E GRAAD TSO: STUDIEGEBIED ONDERNEMEN 

Belangrijk in alle afdelingen van dit studiegebied zijn de commerciële aanleg, het soepele  aanpassingsvermogen, de zin voor kwaliteit en de bekwaamheid om ordelijk, nauwkeurig en zelfstandig te werken. Ze behoren tot de sterk theoretische tso-richtingen.


Bits en bytes mogen je niet vreemd zijn want in de richting IT & NETWERKEN krijg je tal van IT-toepassingen voorgeschoteld. Als toekomstig informaticus ben jij diegene die de goede werking van (computer)systemen moet garanderen. Bij een computercrash zal jij je kalmte moeten bewaren en moeten proberen om een oplossing te vinden voor een misschien wel onbekend probleem. De basisvaardigheden die je hiervoor nodig hebt, worden jullie aangereikt tijdens de lessen Systeembeheer. Je zal het hebben over back-ups, besturingssystemen, beveiliging van netwerken, enz.. Servers installeren, onderhouden, configureren en het beheren van computerapparatuur en –programmatuur staan daarbij centraal.

Daarenboven moet je ook heel wat softwarepakketten van binnen en van buiten kennen. Dit leer je tijdens de lessen Softwarepakketten en - ontwikkeling.

Download hier het volledige studieprofiel van de richting 'IT & NETWERKEN' in de derde graad.

 

3e graad tso - IT & NETWERKEN
 1e jaar - derde graad
(5e jaar)
2e jaar - derde graad
(6e jaar)
Godsdienst 2 2
Geschiedenis 1 1
Nederlands 3 3
Frans 3 3
Engels 3 3
Bedrijfseconomie 3 3
Wiskunde 4 4
Natuurwetenschappen 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Toegepaste Informatica  11 9
Toegepaste Informatica: stages  - 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
     
TOTAAL 34 34

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be