Mode-Verkoop (7e jaar)

Is mode je passie? Wil je je na je basisopleiding 'Mode' nog meer specialiseren in je vak? Wil je van mode, kleding, ontwerpen, accessoires,... jouw beroep maken? Dan is dit extra jaar er echt voor jou! Of gooi je het nadien liever over een andere boeg? Wanneer je je diploma van het 7de jaar behaald hebt, kan je nadien starten met een Professionele Bachelor aan een hogeschool!

 

Ik ben Sophie en studeerde Mode. Wat ik onthouden heb van het Sint-Jozefinstituut? Ik was er niet zomaar een nummer in een grote school, maar een student met unieke capaciteiten! Ik werk nu op de hoofdzetel van een bekende Belgische modeketen. Een heel boeiende job!

Sophie, oud-leerling

In het bso wordt in de eerste plaats praktische beroepskennis aangeleerd. Daardoor bereidt het de leerlingen onmiddellijk voor op de arbeidsmarkt. Ruime aandacht gaat naar praktijkvakken. Ook de algemene vakken sluiten zo nauw mogelijk bij de realiteit aan. 
Deze afdeling richt zich naar de totale outfit en is dus veel ruimer dan alleen maar kleding, maar omvat ook interieur, accessoires,... Verkoopkunde en presentatietechnieken komen ruimschoots aan bod, met Autocad werken is een vaardigheid. Stages vervolledigen de opleiding.

Na het 6e jaar kan je nog kiezen voor een 7e specialisatiejaar MODE & VERKOOP. Dat diploma geeft je nadien de mogelijkheid om aan de hogeschool een Professionele Bachelor te starten.

Download hier het volledige studieprofiel van de richting 'MODE-VERKOOP' in de het zevende jaar.

 

3e graad bso - 7e jaar MODE-VERKOOP
 3e jaar - derde graad
(7e jaar)
Godsdienst 2
Frans 2
Project Algemene Vakken 4
Bedrijfsbeheer 2
Moderealisatie 13
Plastische Opvoeding 2
Commerciële Vorming 3
Stage 4
Lichamelijke Opvoeding 2
   
TOTAAL 34

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

T - 03 457 77 97
F - 03 458 53 54
E - secretariaat@sji.be