Office Management & Communicatie

Ik ben Steffi. Ik studeerde af in de richting Office Management & Communicatie. Nadien slaagde ik in een Professionele Bachelor Journalistiek. Momenteel werk bij VRT als productie-assistente. Het is een heel afwisselende, spannende job. Het Sint-Jozefinstituut heeft mij een goede basis in meertalige communicatie geboden.

Steffi, oud-leerling

 

3E GRAAD TSO: STUDIEGEBIED ONDERNEMEN

Belangrijk in alle afdelingen van dit studiegebied zijn de commerciële aanleg, het soepele aanpassingsvermogen, de zin voor kwaliteit en de bekwaamheid om ordelijk, nauwkeurig en zelfstandig te werken. Ze behoren tot de sterk theoretische tso-richtingen.


In de studierichting OFFICE MANAGEMENT & COMMUNICATIE komen de talenliefhebbers met 5 uur Nederlands, 4 uur Frans, 4 uur Engels, 3 uur Duits en 2 uur Spaans ten volle aan hun trekken. Tijdens de lessen secretariaat leer je planmatig en gestructureerd werken, organiseren, contacten leggen, kortom, je leert hier hoe je als management assistent verschillende afdelingen in een onderneming ondersteunt met de kennis, attitudes en vaardigheden die je op school vergaarde.

Er gaat veel aandacht naar vlotte en correcte omgangsvormen, nauwkeurigheid en stiptheid. Je ontwikkelt een soepele openheid voor de snel evoluerende informaticatoepassingen die het secretariaatswerk ondersteunen. Toegepaste informatica is geïntegreerd in het vak secretariaat.

Download hier het volledige studieprofiel van de richting 'OFFICE MANAGEMENT & COMMUNICATIE' in de derde graad. 

 

3e graad tso - OFFICE MANAGEMENT & COMMUNICATIE
 1e jaar - derde graad
(5e jaar)
2e jaar - derde graad
(6e jaar)
Godsdienst 2 2
Geschiedenis 1 1
Nederlands 5 4
Frans 4 4
Engels 4 4
Duits 3 3
Spaans 2 2
Wiskunde 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Secretariaat 5 5
Recht 2 2
Seminaries - 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
     
TOTAAL 34 34

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be