Bedrijf & organisatie

PROFIEL
Hou jij je inkomsten en uitgaven goed bij? Werken met cijfers zegt je wel iets? Ben jij die vlotte babbelaar, die zelfs de gaten in de kaas kan verkopen? Dan is de richting Bedrijf & Organisatie iets voor jou. 

Het kernvak van deze richting is bedrijfseconomie. Je leert hoe een bedrijf praktisch georganiseerd is, welke rol de consument en de  producent spelen in onze economie, welke marketingprincipes er zijn en hoe de internationale handel werkt. 

Daarnaast maak je kennis met vennootschapsrecht en personeelsbeheer en krijg je basisverrichtingen van boekhouden onder de knie. Je leert vlot werken met verschillende digitale toepassingen en ontwikkelt je administratieve en commerciële vaardigheden. Het leren communiceren op een efficiënte, kwaliteitsvolle en klantgerichte manier staat ook op het programma. 

BELANGRIJKE VAARDIGHEDEN

  • je kan ordelijk, nauwkeurig en zelfstandig werken
  • je werkt graag met de computer 
  • je houdt van cijfers én van taal

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN?
Bedrijf & Organisatie is een richting in de dubbele finaliteit die theorie en praktijk combineert. Ze bereidt je voor op een richting in het hoger onderwijs, maar net zo goed op de arbeidsmarkt. Na de 2e graad kan je in de 3e graad kiezen tussen de richtingen Bedrijfsorganisatie en Commerciële Organisatie of Internationale handel en logistiek (buiten onze school). Je kan ook de overstap maken naar Onthaal, organisatie en sales in de arbeidsmarktfinaliteit.   

Studieprofiel 2e graad BEOR2

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be