Maatschappij en welzijn

PROFIEL
Heb je veel belangstelling voor de mens en zijn plaats in de maatschappij? Ben je sociaal voelend? Zorg je graag voor een ander? Dan is de richting Maatschappij & Welzijn iets voor jou. 

Het kernvak van deze richting is maatschappij en welzijn, dat uit verschillende vakonderdelen bestaat: toegepaste fysiologie en anatomie, sociologie, pedagogie, zorg en expressie. 

De focus ligt op de mens in al zijn aspecten: zijn lichaam, zijn gezondheid, zijn mogelijkheden en beperkingen, zijn handelen, zijn denken en zijn plaats in de samenleving. Je leert hoe een baby evolueert tot een volwassene, je bespreekt concrete opvoedingssituaties en maatschappelijke thema‚Äôs. Je vertrekt steeds van een wetenschappelijke-theoretische basis om zorg te verlenen en begeleidingsactiviteiten uit te voeren. Je versterkt je communicatieve en sociale vaardigheden. 

 
BELANGRIJKE VAARDIGHEDEN

  • je bent een echte teamspeler
  • je bent sociaal 
  • je bent communicatief sterk

 

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN?
Maatschappij & Welzijn is een richting in de dubbele finaliteit die theorie en praktijk combineert. Ze bereidt je voor op een richting in het hoger onderwijs, maar net zo goed op de arbeidsmarkt. Na de 2e graad kan je in de 3e graad Gezondheidszorg volgen of de richting Opvoeding en begeleiding (buiten onze school). 

 Studieprofiel 2e graad MAWE2

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be