Taal & communicatie

PROFIEL
Ben je gebeten door taal? Vind je het leuk om je goed in andere talen uit te drukken? Heb je een grote interesse in communicatie en media en ben je nieuwsgierig naar andere culturen? Dan is de richting Taal & Communicatie iets voor jou.

De kernvakken zijn Nederlands, Duits, Engels en Frans. In deze vakken ligt de focus op communicatie. Zo leer je je goed uitdrukken in verschillende situaties en kan je presentaties geven in al deze talen. 

Daarnaast krijg je het vak public relations. Je ontdekt verschillende soorten, vormen, componenten en effecten van communicatie en je denkt na over je eigen communicatie- en persoonlijkheidsstijl en die van anderen. Je leert omgaan met actuele media en je werkt auditieve, visuele of audiovisuele communicatieproducten uit.

 

BELANGRIJKE VAARDIGHEDEN

  • je bent sociaal vaardig
  • je hebt een sterk taalgevoel 
  • je geniet van een uitdaging
  • de begrippen organisatie en administratie doen je glunderen

 

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN?
Taal & Communicatie is een richting in de dubbele finaliteit die theorie en praktijk combineert. Ze bereidt je voor op een richting in het hoger onderwijs, maar net zo goed op de arbeidsmarkt. Na de 2e graad kan je deze richting volgen in de 3e graad of een overstap maken naar de richting Onthaal & Recreatie. Buiten onze school kan je kiezen voor Toerisme.

Studieprofiel 2e graad TACO2

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be