Creatie & mode

PROFIEL
Ben jij een creatieve denker? Heb je veel belangstelling voor mode? Wil je een proces van ontwerp tot product volgen? Dan is de richting Creatie & Mode misschien iets voor jou.

Het kernvak van deze richting is mode en creatie, dat we opsplitsen in enkele deelvakken.

In het deelvak creatie wordt je creativiteit aangesproken. Je ontwikkelt je eigen ideeën en laat je hiervoor inspireren door cultuur en natuur. Je leert creëren met verschillende materialen, rond verschillende thema’s. Je doorloopt hiervoor alle stappen van een creatief proces.

In het deelvak mode (vormgeving en praktijk) zet je je ontwerpen met behulp van computerprogramma’s om in productierijpe patronen. Je verdiept je in de verschillende technieken en materialen om tot een goede keuze te komen bij de uitvoering van een model. Je leert een technisch dossier opstellen. Je leert werken met een naaimachine en maakt een prototype van je eigen ontwerp. 

BELANGRIJKE VAARDIGHEDEN

  • je kan goed zelfstandig werken
  • je bent artistiek en creatief
  • je hebt een goede fijne motoriek

 

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN?
Creatie & Mode is een artistieke richting in de dubbele finaliteit die praktijk en theorie combineert, zodat je nadien kan verder studeren in het hoger onderwijs. Na de 2e graad volg je in de 3e graad de richting Mode. 

Studieprofiel 2e graad CM2

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be