Organisatie & logistiek

PROFIEL
Heb je veel belangstelling voor administratief werk? Of zie je jezelf al in een winkel of magazijn werken? Heb je graag contact met anderen? Ben je meer een doener dan een denker? Dan is Organisatie & Logistiek iets voor jou. 

Het kernvak van deze richting is organisatie en logistiek. Daarnaast is er veel aandacht voor Nederlands, Frans en Engels: je leert je in deze talen vlot en professioneel uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk. De focus ligt op de communicatieve vaardigheden bij onthaal en verkoop.

In organisatie en logistiek leer je alles over de werking van een onderneming: van het onthaal, de verkoop, de boekhouding tot en met de logistieke activiteiten. Je versterkt je ICT-kennis, leert hoe je vergaderingen en events logistiek kan ondersteunen en hoe je documenten en data verwerkt op de computer. Daarnaast maak je kennis met winkelbeheer: het onthalen van klanten, producten voorbereiden en presenteren…  

 

BELANGRIJKE VAARDIGHEDEN

  • je leert graag al doende
  • je bent sociaal en houdt van talen
  • je werkt graag met de computer

 

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN?
Organisatie & Logistiek is een praktische richting, die voorbereidt op de arbeidsmarkt. Na de 2e graad stroom je in de 3e graad door naar de richting Onthaal, Organisatie & Sales. Je kan ook de overstap maken naar Onthaal & Recreatie of kiezen voor de richting Logistiek (buiten onze school).

Studieprofiel 2e graad ORLO2

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be