Moderealisatie & textielverzorging

PROFIEL
Ben je creatief aangelegd? Heb je veel belangstelling voor mode en lifestyle? Ben je meer een doener dan een denker? Dan is Moderealisatie & textielverzorging iets voor jou. Mode is veel meer dan kleding alleen: ook accessoires (juwelen, sjaals, tassen…) en interieur komen tijdens de lessen aan bod. Je wordt op een zeer creatieve manier opgeleid om probleemoplossend te denken en te handelen.

De specifieke vakken voor deze richting zijn mode en commerciële presentatie en lifestyle (CPL)

In het vak mode leer je werken met een naaimachine. Je maakt kledingstukken en accessoires aan de hand van bestaande patronen. Je leert dat stof niet zomaar stof is: er bestaan veel verschillende materialen, die op de juiste manier bewerkt en verzorgd moeten worden. Je leert ook al enkele basistechnieken om retouches uitvoeren. 

In het vak commerciële presentatie en lifestyle krijg je les over hedendaagse trends, kleurenleer, de werking van een modezaak. Je maakt kennis met verschillende winkelconcepten en e-commerce. Je leert op een goede manier communiceren om je voor te bereiden op echte verkoopsituaties.   

 
BELANGRIJKE VAARDIGHEDEN

  • je kan goed zelfstandig werken 
  • je versterkt je communicatieve vaardigheden 
  • je hebt een goede fijne motoriek 

 

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN?
Moderealisatie & Textielverzorging is een praktische richting, die voorbereidt op de arbeidsmarkt. Na de 2e graad stroom je in de 3e graad door naar de richting Moderealisatie. Je kan deze richting zowel duaal als niet-duaal volgen. Buiten onze school kan je kiezen voor de richting Textielverzorging.

Studieprofiel 2e graad MOTE2

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be