Arbeidsmarktfinaliteit

De studierichtingen in de arbeidsmarktgerichte finaliteit bereiden leerlingen voor op de arbeidsmarkt. Bij het leren vertrekken we van concrete, praktische situaties. De leerlingen worden sterk begeleid bij dit leren en oefenen. Op het einde van hun opleiding behalen leerlingen beroepskwalificaties. Dit zijn competenties en vaardigheden die eigen zijn aan het beroepenveld waarop ze worden voorbereid. 

Na het zesde jaar behalen de leerlingen een onderwijskwalificatie 3 (OK3). Wanneer ze afgestudeerd zijn, kunnen ze eventueel nog een graduaatsopleiding of een Secundair-na-Secundair-opleiding (Se-n-Se) volgen. 

Als leerlingen toch een professionele bachelor willen volgen, hebben ze een onderwijskwalificatie 4 (OK4) nodig. Om deze OK4 te behalen, moeten ze na het 6e middelbaar een naamloos 7e jaar volgen. Tijdens deze opleiding werken ze de basiskennis en -vaardigheden van de algemene vakken bij. Deze kennis en vaardigheden hebben ze nodig om hun slaagkansen in het hoger onderwijs te verhogen. 

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be