Moderne talen

PROFIEL
Ben je geboeid door taal en literatuur? Vind je het leuk om je goed in andere talen uit te drukken? Heb je een grote interesse in al wat met communicatie te maken heeft? Ben je nieuwsgierig naar andere culturen? Dan is de richting Moderne Talen iets voor jou.

De klemtoon ligt op het vak Nederlands en op Engels en Frans. Om je taalhonger nog meer te voeden, krijg je vanaf het 4de jaar Duits en Spaans als extra vreemde talen.

Binnen Nederlands ga je onderzoeken hoe taal als systeem werkt en bekijk je de invloed van taal en communicatie op de samenleving. Je leert dat taal een wetenschap is, die uit verschillende domeinen bestaat zoals sociolingu├»stiek, taalsystematiek, pragmatiek en literatuur. Daarnaast leer je je in de verschillende talen vlot en correct uitdrukken.    


 
BELANGRIJKE VAARDIGHEDEN

  • je hebt een sterk taalgevoel 
  • je bent verbaal sterk
  • je bent goed in logisch, abstract en analytisch denken
  • je legt vlot verbanden tussen de leerstof van verschillende vakken


TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN?
Moderne Talen is een sterk theoretische richting in de doorstroomfinaliteit. Ze bereidt je voor op een richting in het hoger onderwijs. Na de 2e graad kan je in de 3e graad kiezen voor Economie-Talen, Moderne Talen-Wetenschappen (buiten onze school) of de overstap maken naar de richting Taal- & Communicatiewetenschappen in de domeingebonden doorstroomfinaliteit.

Studieprofiel 2e graad MOTA2

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be