Inschrijvingsdata

INSCHRIJVINGEN IN HET 1e JAAR 

Kies je voor een school met een brede, oriƫnterende eerste graad en een ruime ASO-BSO-TSO-bovenbouw en voel je wat voor het schoolproject en de cultuur van het Sint-Jozefinstituut... dan kan je je laten inschrijven. We heten jou hartelijk welkom op onze school.

Om de inschrijvingen vlotter te organiseren werken we vanaf 2019 met een centraal aanmeldingsregister (CAR). In 2019 zullen de inschrijvingen voor het eerste jaar dan ook heel anders verlopen.

Het Sint-Jozefinstituut werkt samen met de secundaire scholen van de scholengemeenschap Kontich-Hove: Sint-Jozefinstituut Kontich, Sint-Ritacollege Kontich, Regina Pacisinstituut Hove en Vrij Technisch Instituut Kontich. De scholengemeenschap organiseert en beheert dit digitaal aanmeldingsregister.
Het staat je vrij om je ook aan te melden op andere registers voor andere scholen.

Data:

 • Tussen 18 maart 2019 (12 uur) en 21 april 2019 (12 uur): aanmelden voor het 1ste jaar secundair onderwijs. De aanmeldingslink vind je dan op de website van de school. Op welke dag of uur je aanmeldt, is helemaal niet belangrijk, zolang het maar binnen deze periode gebeurt. Je zal hierbij moeten kiezen voor 1A of 1B (verdere keuzes maak je pas tijdens de effectieve inschrijving).
 • 25 april 2019: ouders die hebben aangemeld krijgen het resultaat per mail toegestuurd.
 • Tussen 27 april 2019 (10 uur) en 21 mei 2019 (16 uur): inschrijven voor het 1e jaar secundair onderwijs op de school die je kreeg toegewezen.
  We voorzien hiervoor momenten op:

- zaterdag 27 april 2019 van 10.00 tot 13.00 uur zonder afspraak

- vrijdag 3 mei van 10.00 tot 13.00 uur na telefonische afspraak

- donderdag 9 mei van 17.00 tot 20.00 uur na telefonische afspraak

 

 • Tussen 22 mei 2019 (9 uur) en 29 mei 2019 (9 uur): worden de ouders van leerlingen die aanvankelijk op de wachtlijst stonden in de school van hun eerste keuze en waarvoor er na 21 mei toch een plaats is vrijgekomen, hiervan op de hoogte gebracht en wordt hen gevraagd voor 29 mei te komen inschrijven voor het 1ste jaar secundair onderwijs op de school van eerste keuze waar ze dan alsnog een plaats kregen toegewezen. 
  Diegene die na 29 mei nog op de wachtlijst staat in de school van hun eerste keuze, blijft op de wachtlijst staan tot er een plaats vrij komt (uiterlijk tot 7 oktober). Hierbij wordt de volgorde van de wachtlijst steeds gerespecteerd en heeft een ouder telkens 5 lesdagen de tijd om die vrije plaats te verzilveren nadat de school hen op de hoogte heeft gebracht van de vrije plaats.
 • Vanaf 29 mei 2019 (10 uur): vrije inschrijvingen voor leerlingen die zich niet aangemeld hebben. Indien er geen plaatsen meer vrij zijn, wordt dat een niet gerealiseerde inschrijving en komen de leerlingen chronologisch onderaan op de wachtlijst. Indien er nog plaats is, wordt dat ineens een gerealiseerde inschrijving.

Nieuw:

 • Broer/zus en kinderen van personeelsleden van de school moeten zich ook aanmelden tussen 18 maart en 21 april 2019. Ze krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer of zus of waar de ouder werkt. Meld je je kind niet aan, dan verlies je deze voorrang.
 • Bij de aanmelding kan je steeds de school of de scholen van je voorkeur aanduiden. Bij de toewijzing kan je enkel een school krijgen die je hebt aangeduid. Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.
 • Elke school bepaalt een capaciteit voor de start van de aanmeldingen. Dit is het maximaal aantal leerlingen dat de school inschrijft in het eerste jaar. Als er voor een school meer aanmeldingen met eerste keuze zijn dan het aantal plaatsen, dan bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school. De anderen krijgen een ticket voor hun school van tweede of derde keuze en komen op de wachtlijst voor de school van hun eerste keuze.

Belangrijk:

 • Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je je kind graag wil inschrijven. Krijg je na de aanmelding een plaats toegewezen in een school dan kan je je daar inschrijven vanaf 27 april 2019.
 • De afstand tot de school speelt voor het secundair onderwijs geen rol. Bij de toewijzing wordt op geen enkele manier rekening gehouden met de woonplaats van de leerling.
 • De lagere school speelt ook geen rol. Bij de toewijzing wordt op geen enkele manier rekening gehouden met de lagere school waar de leerling nu school loopt.
 • Als je niet aanmeldt, kan je pas vanaf 29 mei 2019 inschrijven in een school waar er nog plaats is. De keuze zal beperkt zijn, omdat sommige scholen na de online toewijzingen volzet kunnen zijn.
 • Wanneer de vastgelegde capaciteit per school overschreden wordt, zal met de schoolbesturen overlegd worden over een eventuele verhoging van de capaciteit.


NIEUWE LEERLINGEN IN HET 2e JAAR TOT HET 7e JAAR

Nieuwe leerlingen voor het tweede tot het zevende jaar kunnen info krijgen over de richtingen tijdens onze opendeurdagen.
Zij kunnen hun interesse tot inschrijven kenbaar maken op zaterdag 27 april 2019 van 10.00 uur tot 13.00 uur in onze school of nadien tijdens de schooluren na afspraak.
De school contacteert deze leerlingen met hun ouder(s) begin juli met de vraag of ze effectief willen inschrijven.
Concreet betekent dit dat de nieuwe leerling en de ouders het schoolreglement en het opvoedingsproject onderschrijven, het behaalde attest/getuigschrift, een kopie van het rapport en de identiteitskaart aan de school bezorgen.
De inschrijvende ouder handelt steeds met de instemming van de andere ouder.

 

In onze school geldt er een maximumcapaciteit.

 

Kom naar onze opendeurdagen!

Blokje ODD

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be