Inschrijvingen 1e jaar

 

INSCHRIJVINGEN IN HET 1e JAAR 2021-2022

Kies je voor een school met een brede, oriënterende eerste graad en een ruim aanbod in de bovenbouw? Spreken het schoolproject en de cultuur van het Sint-Jozefinstituut je aan? Schrijf je dan in op onze school. We heten je van harte welkom!

 

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Het Sint-Jozefinstituut werkt met een digitaal centraal aanmeldingsregister (CAR). Waarom? Omdat er in onze school een maximumcapaciteit geldt.
We werken hiervoor samen met de andere secundaire scholen van de gemeenten Kontich-Hove: Sint-Ritacollege Kontich, Regina Pacisinstituut Hove en Vrij Technisch Instituut Kontich.

Andere gemeenten werken met andere systemen: je mag je uiteraard ook aanmelden op andere registers voor andere scholen buiten onze regio.

Aanmelden is dus niet hetzelfde als inschrijven. Meld je je kind niet aan, dan kan je je pas veel later inschrijven en alleen maar als er in de school van jouw keuze nog vrije plaatsen zijn. Meld dus zeker aan.

 


OVERZICHT DATA VOOR AANMELDEN EN INSCHRIJVEN


       Aanmelden: de aanmeldingsperiode is afgelopen

 • start: maandag 15 maart 2021 vanaf 12 uur
 • einde: maandag 19 april 2021 tot 12 uur 

       Inschrijven voor leerlingen met inschrijvingsticket

 • vanaf zaterdag 24 april 2021 digitale inschrijving met een link die je via e-mail ontvangt
 • na dinsdag 18 mei 2021 (16 uur) vervalt het inschrijvingsticket

      Inschrijven voor leerlingen zonder ticket (indien nog plaats)

 • vanaf 1 juni 2021
 • eindigt op 29 juni 2021

 Momenteel zijn alle tickets voor het eerste jaar uitgedeeld en zijn er dus geen vrije plaatsen meer. 

 


In een notendop: hoe werkt dat digitaal aanmeldingsregister?

Via een website geef je door in welke scholen je het liefst je kind wil inschrijven. Elke leerling heeft recht op een plaats in een secundaire school naar keuze, zolang er genoeg plaatsen zijn in die school.

Het digitaal systeem ordent alle aangemelde leerlingen op basis van een wettelijk vastgelegd criterium. Nadien krijg je een mail met het resultaat van de aanmelding. Krijg je een plaats toegewezen in een school, dan kan je je kind daar inschrijven. Dit is niet noodzakelijk de school van je eerste keuze, het kan ook dat je toegewezen wordt aan een school van een lagere keuze. Je blijft dan op de wachtlijst staan van de scholen van hogere keuze. Opgelet: het aantal plaatsen in elk van de vier deelnemende scholen ligt vast. Wij kunnen niet garanderen dat iedereen een plaats toegewezen krijgt binnen één van de vier scholen. Krijg je geen plaats toegewezen, dan sta je op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen. 

 

Voorrang?

De volgende groepen krijgen voorrang bij de toewijzing (dit is wettelijk zo bepaald):

 • broers en zussen
  Voor het eerste jaar krijgen ze voorrang als ze naar dezelfde school willen als de school waarin al een broer of zus zit. Hiertoe dien je bij de digitale aanmelding het voorbestemde vakje dat betrekking heeft op broers/zus aan te vinken.
  • de wettelijke definitie van broer/zus:
   • twee gemeenschappelijke ouders hebben, al dan niet wonen op hetzelfde adres 
   • één gemeenschappelijke ouder hebben, al dan niet wonen op hetzelfde adres 
   • eenzelfde hoofdverblijfplaats (domicilie) hebben, maar geen gemeenschappelijke ouders (bijv. stiefbroers en –zussen)
 • kinderen van personeelsleden
  Ze krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als die waar een ouder werkt. Je hoeft bij de digitale aanmelding enkel het voorbestemde vakje hiervoor aan te klikken.

Ook de leerlingen uit deze groepen moeten zich aanmelden. Meld je je kind niet aan, dan verlies je ook je voorrang.

 

Wanneer meld ik mijn kind aan?

Tussen maandag 15 maart 2021 (12.00 uur) en maandag 19 april 2021 (12.00 uur) loopt de aanmeldingsprocedure voor het 1ste jaar secundair onderwijs. De aanmeldingslink vind je dan op de website van onze school. Haast is niet nodig. Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zolang het maar binnen deze periode gebeurt. 

Je zal een keuze moeten maken voor 1A en/of 1B. Verdere keuzes maak je pas tijdens de effectieve inschrijving. Als je zowel voor 1A als voor 1B wil aanmelden, omdat de lagere school nog geen inschatting kan maken of je kind al dan niet het getuigschrift van de lagere school zal krijgen, neem dan tijdens de aanmeldingsperiode even contact op met de beheerder van het inschrijvingssysteem.

 

Hoe loopt het dan verder?

Op donderdag 22 april 2021 krijg je het resultaat per mail toegestuurd. Dit gebeurt enkel als je je kind aangemeld hebt.

Er zijn drie resultaten mogelijk:

 1. Je wordt toegewezen aan de school van je eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school. De e-mail is je ticket om te kunnen inschrijven. 
 2. Je wordt toegewezen aan een school van een lagere keuze. Je mag inschrijven in die school en staat op de wachtlijsten van de scholen van je hogere keuze. De e-mail is je ticket om te kunnen inschrijven in de toegewezen school. 
 3. Je krijgt geen school toegewezen en staat op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen. Je zoekt dan best uit veiligheid ook een andere school die nog vrije plaatsen heeft en schrijft daar in. Als er alsnog een plaats vrijkomt in een school van je (hogere) keuze, zal de school je hiervan op de hoogte brengen.

 Let op: je moet voor dinsdag 18 mei 2021 (16 uur) je ticket verzilveren. Daarna is je ticket niet meer geldig. 

 

Extra info

 • Bij de aanmelding kan je steeds de school of de scholen van je voorkeur aanduiden. Bij de toewijzing kan je enkel een school krijgen die je hebt aangeduid. 
 • Elke school bepaalt een capaciteit voor de start van de aanmeldingen. Dit is het maximaal aantal leerlingen dat de school inschrijft in het eerste jaar. Als er voor een school meer aanmeldingen zijn dan het aantal plaatsen, dan bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school en wie er op de wachtlijst voor deze school komt te staan. 
 • Wat als je niet aanmeldt? Dan kan je je pas vanaf dinsdag 1 juni 2021 (9 uur) registreren op de wachtlijst van de school. Je komt dan onderaan de wachtlijst te staan na de aangemelde leerlingen die ook nog geen plaats hebben. De link naar deze wachtlijst kan je vanaf 1 juni 2021 hier vinden. 

 

NIEUW aanpassing in het kader van de coronacrisis:

 • Op zaterdag 24 april 2021 ontvangen de ouders met een inschrijvingsticket een link naar een digitaal inschrijvingsformulier.
 • Nadat de ouders dit digitaal inschrijvingsformulier ingevuld hebben, krijgen zij een inschrijvingsbewijs en verdere info over welke documenten er aan de school bezorgd moeten worden.
 • De school is telefonisch bereikbaar voor alle vragen rond de inschrijvingen: 03 457 77 97

 

DOWNLOAD HIER DE FOLDER MET DE INFO OVER HET AANMELDEN EN INSCHRIJVEN

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be