SJI internationaal

EUROPEES UITWISSELINGSPROJECT: Erasmus+

Erasmus Uitwisseling Spanje-Duitsland-België
13 leerlingen uit het vijfde jaar krijgen de kans om deel te nemen aan een reeks van drie internationale projectweken. Dit Europese uitwisselingsproject dat over twee schooljaren loopt omvat een digitale en fysieke uitwisseling met 2 andere Europese scholen uit Duitsland en Spanje. De Europese Unie steunt vanuit haar Erasmus+ fonds dit project met de naam “Crossing Borders - United in Diversity”. Het thema verwijst naar het verleggen van eigen grenzen en het leren van elkaars cultuur aan de hand van groepsspelen, stadsbezoeken, diverse workshops en inlevingsmomenten…
LogoCrossing Borders 4Erasmus

 

 BUITENLANDSE UITSTAPPEN

Uitwisselingsproject Nederland

Uitwisseling met Duitsland – Moers
Leerlingen van 6ECMT bezoeken een partnerschool in Duitsland: het Grafschafter Gymnasium Moers. Leerlingen willen/kunnen zo andere landen in Europa ontdekken. Het vreemde-talen-onderwijs wordt pas leuk, als je dat in de praktijk met moedertaalsprekers kan toetsen! Ons schoolsysteem is toch wel anders dan dat in Duitsland en dat willen de leerlingen zelf in de praktijk meemaken.

 

 

 

 

MEERDAAGSE BUITENLANDSE REIZEN

BouwkampBouwkamp Polen
Leerlingen van het 5e jaar hebben de kans een alternatieve vakantie in Polen of Albanië door te brengen. Leerlingen die hieraan deelnemen zijn sociaal geëngageerd, want er wordt wel effectief gebouwd en verbouwd bijvoorbeeld in een school voor mensen met een handicap. 


Italiëreis zesdejaars
Op het einde van het tweede trimester kunnen zesdejaars deelnemen aan een reis naar Italië. Deze reis is niet alleen een rondrit langs de mooiste plekjes van Italië. Leerlingen hebben ook een fijne tijd met hun klas- en jaargenoten!

Op het programma staan wereldberoemde steden als Pisa, Firenze, Verona en Venetië, en ook minder bekende pareltjes als Siena, San Gimignano en Volterra. Uiteraard hopen alle reizigers te kunnen genieten van het prachtige Toscaanse landschap onder een stralend lentezonnetje.

 

Excursie Parijs

Tweedaagse Parijs
De leerlingen van het vierde jaar gaan samen met hun leerkrachten op tweedaagse naar Parijs. Op deze twee dagen proberen we zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken. 


Tweedaagse Londen
Als afsluiting van hun schoolcarrière trekken de leerlingen van het 7e jaar voor drie dagen naar Londen. Het programma is altijd goed gevuld.

In de Britse hoofdstad mag een bezoek aan het British Museum, met haar rijke collectie, niet ontbreken.  In ‘The Globe Theatre’ wanen we ons weer even in de tijd van Shakespeare.  In het straatbeeld zoeken de leerlingen naar kunstwerken van Banksy, die tijdens de lessen PAV uitgebreid werden beproken. Om toch wat sportief uit de hoek te komen, verkennen we Londen voor een stuk met de fiets. We bewonderen Buckingham Palace, The Houses of Parliament, Westminster Abbey, Trafalgar Square, … 

Nieuws

Geslaagde ODD Geslaagde ODD Een succesvolle opendeurdag én de eerste pasjes op een spik...
Kies kleur tegen pesten - grote apotheose op de speelplaats Kies kleur tegen pesten... Sint-Jozef stuurt radioboodschappen tegen pesten uit!
Samenwerking tussen Creatie & Mode en Diacé Samenwerking tussen Creatie... 6 CM kreeg de uitnodiging om samen te werken met Diacé,...
September-oktober: tijd voor een geslaagde leefdag! September-oktober: tijd...                  ...

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be