peru Kiara, Ayla, Tine, Juul, Marie, Suus, Luna, Lena en Thias zijn samen met de leerkrachten  Roel Verhaert, Julie Schits  en Greet  Hardy vertrokken naar PERU. Daar gaan zij het project OYE LENA steunen, maar zeker ook nog een beetje van het land bekijken! We wensen hen veel succes, nieuwe ervaringen en onvergetelijke indrukken. Op onze facebookpagina kan je hun verhaal volgen!

 De leerlingen van onze eerste graad werden ondergedompeld in de wereld van de jeugdschrijvers... Niemand minder dan Do Van Ranst, Kristien Dieltiens, Mark Tijsmans, ... boeiden onze leerlingen van de eerste graad met de voorstelling van hun boeken, hun enthousiasme, hun drijfveren...DOVANRANST

spanje3

 

Een hele week werkten ze samen met een Duitse en Spaanse school rond het centrale thema ‘Crossing borders, United in diversity’ dat draait rond verbinding voelen, respect tonen voor diversiteit en het overstijgen van beperkende grenzen.

In Spanje gingen de projectdagen over “grenzeloze” milieuvervuiling door analyse van waterstalen, ervaringen van leven en dood met funeraire symboliek door onder andere met film en poëzie, maar ook over de grens tussen fictie en realiteit met een bezoek aan de heimat van de ridder Don Quichote die vocht tegen zijn windmolens.

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be