coronacup1In de eerste graad worden het spannende weken : welke klas wint de coronacup?

 

 

De klassen van het eerste, respectievelijk het tweede jaar, spelen tegen elkaar. Elke klas krijgt per week - en dat gedurende 6 weken-  verschillende opdrachten / uitdagingen zoals : in zo weinig mogelijk kliks naar een webpagina surfen, een muziekquiz, enz ..." .

De winnende klas van zowel het eerste als het tweede jaar wacht een mooie beloning!

Veel succes!

 

 

(Afbeelding van Arek Socha via Pixabay

aanmelden1

Heb je je al aangemeld voor het 1ste jaar secundair? Geen paniek, je hebt nog enkele dagen!


Nog tot en met 19 april 2021 (12 uur) kan je je aanmelden voor het 1ste jaar secundair onderwijs. Op welke dag of uur je aanmeldt, is niet belangrijk, zolang het maar voor 19 april om 12.00 uur gebeurt. Je zal hierbij moeten kiezen voor 1A of 1B (verdere keuzes maak je pas bij de effectieve inschrijving).

Alle info vind je op www.sji.be

coronanovember2 

 

Net zoals voor de paaspauze is er vanaf volgende week voltijds contactonderwijs voor onze eerste graad van het secundair. Leerlingen van de tweede en derde graad secundair blijven halftijds afstandsonderwijs volgen.Net zoals tijdens het tweede trimester is er weer volledig contactonderwijs voor het Buitengewoon Secundair Onderwijs en het deeltijds beroepssecundair.

Er komt dus volgende week geen volledige heropening van het onderwijs, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Dat is beslist op het overleg van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijskoepels en de vakbonden. Er komt een terugkeer naar de toestand van voor de zogenoemde paaspauze. De coronacijfers zijn nog niet laag genoeg om te gaan voor een volledige heropening. Woensdag hakt het Overlegcomité de knoop definitief door. Meer nieuws vindt u via de link:  vrtnws - overleg scholen 

aanmelden2 2021Het digitaal aanmelden neemt een vliegende start.. we zijn blij al zo veel aanmeldingen te registreren. Nog geen tijd gehad, geen paniek; nog tot 19 april kan je jouw zoon of dochter aanmelden. Wij hopen hen nadien van harte welkom te heten in onze warme school!

 

easter2021Fijne paasvakantie aan al onze leerlingen en leerkrachten... even een tijd om op adem te komen. We hopen om na de paasvakantie met veel moed  weer fulltime te kunnen starten! En ondertussen even genieten van vrije dagen... rust... veel vriendschap en vooral veel hoop!

pesten2021Kies kleur tegen pesten... stip it!


Door de afkoelingsweek een beetje later dan voorzien, gaan wij allen samen tegen pesten!


Iedere week leven ontelbare kinderen en jongeren zich uit op school, in hun favoriete sport of jeugdbeweging. Maar niet altijd. Pesten is nog steeds één van de grootste problemen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dus daarom... Zet 4 stippen op je hand en verspreid ze over het hele land!
SJI tegen pesten!

GVAProfessor Herman Goossens van het UZA looft de aanpak van de twee besturen en de scholen. “Het is eigenlijk merkwaardig dat er zo weinig positieve gevallen zijn vastgesteld”, geeft hij aan. “De analyses tonen aan dat er van de veertien een viertal recent is en dat het snel schakelen dus heeft geloond. Het geeft ook aan dat dit een uiterst veilige school is.(foto GVA)

 

Lees het volledige artikel hier : https://www.gva.be/cnt/dmf20210120_95315833

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be