Wie is wie?

Directie
Wouter Van Looy is algemeen directeur en eindverantwoordelijke voor het totale beleid van de secundaire school.
Doucha Volckaert is directeur van de eerste graad.
Marijke Cosaert is directeur van de tweede graad.
Marianne Geuens is directeur van de derde graad.

Klastitularissen
De klastitularissen besteden extra aandacht aan de totale ontwikkeling van leerlingen op school: het welbevinden en de leer-, leef- en werkhouding. De klastitularissen zijn het eerste aanspreekpunt voor de leerling en voor ouders.

Vakleerkrachten
De vakleerkrachten zijn gespecialiseerd in hun vak en leggen uit hoe je de leerstof het best onder de knie krijgt. Naast hun vakkennis brengen ze uw zoon of dochter ook inzichten, vaardigheden, attitudes, waarden en normen bij.

Leerlingbegeleiders
Bij hen kunnen leerlingen terecht voor een persoonlijk gesprek. Zij ondersteunen de klastitularis en vakleerkrachten bij intensievere begeleiding.

Griet Schellekens is leerlingbegeleider voor de eerste graad.
Elisabeth Peeters en Louise Lambrechts zijn leerlingbegeleiders voor de tweede graad.
Elisabeth is aanwezig op maandagvoormiddag, dinsdag een hele dag en donderdagvoormiddag. Louise is aanwezig op maandagnamiddag, donderdagnamiddag en vrijdag een hele dag.
Anneleen Bossuyt is leerlingbegeleider voor de derde graad.


Graadcoördinatoren

De graadcoördinatoren zijn de schakel tussen de vakleerkrachten, de leerlingen en de directie. Ze werken mee aan de organisatie van het schoolgebeuren en volgen ook de individuele begeleiding van leerlingen mee op.

Indra Kluppels is coördinator voor de derde graad.
Sophie Van Cantfort is coördinator voor de tweede graad.
Liesbeth Onsia is coördinator voor de eerste graad.


Schoolbestuur
Het schoolbestuur van het Sint-Jozefinstituut is de vzw OZCS-Zuid-Antwerpen (Onderwijsinrichtingen Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar Zuid-Antwerpen). Deze vzw is de eigenlijke organisator van de school. Afgevaardigd beheerder is Erwin Van Wassenhove, Gemeenteplein 8, 2550 Kontich.

Scholengemeenschap
Het Sint-Jozefinstituut maakt deel uit van de katholieke scholengemeenschap SGKSO Erasmus. De andere scholen van de scholengemeenschap zijn het Sint-Ritacollege in Kontich en het Regina Pacisinstituut in Hove. De voorzitter van de scholengemeenschap is Jan Duden en de coördinerend directeur is Erwin Van Wassenhove. Kristine Hadermann is stafmedewerker van de scholengemeenschap.

CLB
Het CLB waarmee onze school nauw samenwerkt is CLB AMi2 (Centrum voor leerlingenbegeleiding Antwerpen Middengebied 2). Centra voor leerlingenbegeleiding bieden gratis informatie, hulp en begeleiding voor leerlingen, ouders en scholen. De CLB-contactpersonen en de schoolarts zijn op regelmatige tijdstippen in de school aanwezig. Leerlingen kunnen steeds een boodschap achterlaten aan het CLB-lokaal op school. Ouders maken best telefonisch een afspraak, hetzij via de school, hetzij via het centrum in Mortsel.

Centrum voor leerlingenbegeleiding Antwerpen Middengebied 2
Sint-Benedictusstraat 14b
2640 Mortsel
03 443.90.20
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Paris... nous arrivons! Paris... nous arrivo   April... mei... onze vijfdejaars ontdekken de Franse ...
Zesdejaars vieren hun laatste 50 dagen in het secundair! Zesdejaars vieren hun...  Uitkijken naar volgend jaar, dat doe je verkleed, met veel...
Startschot voor een fijn derde trimester Startschot voor een fijn...  In laatste rechte lijn naar de zomervakantie, maar naast...
Onze 7e jaren op stage in Dublin Onze 7e jaren op stage... Wat een ervaring; een stage lopen in Dublin.

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be