Economie-wiskunde 3de graad

PROFIEL

Heb je een ruime algemene interesse? Wil je ontdekken hoe gezinnen, bedrijven en overheden van elkaar afhankelijk zijn en zowel onze samenleving als onze welvaart beïnvloeden? Wil je de werking van ondernemingen begrijpen? Word je geprikkeld door financiering en boekhouden? 
Wil je bovendien je wiskundige vaardigheden uitbreiden? Dan ben jij de ideale leerling in deze richting!


De kernvakken van deze sterk theoretische richting zijn wiskunde, economie en informaticawetenschappen. Daarnaast zijn ook Nederlands, moderne talen en geschiedenis een belangrijk onderdeel van je algemene vorming. 

 
 
WAT NA DE DERDE GRAAD?
De slaagkansen zijn groot in volgende academische en professionele bacheloropleidingen:
  • Academische bacheloropleidingen binnen het domein
    Architectuur, Industriële wetenschappen en Technologie, Productontwikkeling, Toegepaste wetenschappen, Computerwetenschappen, Fysica, Fysica en sterrenkunde, Informatica en Wiskunde, Economische en Toegepaste economische wetenschappen, Handelswetenschappen en Bedrijfskunde, Politieke en Sociale wetenschappen, Rechten, Notariaat en Criminologische wetenschappen, Verkeerskunde, Gecombineerde studiegebieden (International Affairs, Sociaal-economische wetenschappen
  • Professionele bacheloropleidingen binnen het domein
    Architectuur, gecombineerde studiegebieden (digital design), Industriële wetenschappen en Technologie,  Handelswetenschappen en Bedrijfskunde, Onderwijs

Lessentabel_3e_graad_ECWI.png

Applicatie- en databeheer 3de graad

PROFIEL
Zegt softwareontwikkeling jou iets? Wil je webapplicaties maken, netwerken ontwikkelen, softwarefouten zoeken en oplossen? 
Heb je inzicht in programmeren? Ben je een kei in het uitwerken en testen van applicaties? Wil je deze in werking stellen bij de gebruiker? 
Draai je je hand bovendien niet om voor extra wiskunde zoals analyse, goniometrie en algebra? Dan is deze richting iets voor jou.

In deze richting zet men de theorie ook om in praktijk op het werkterrein aan de hand van werkplekleren.

De kernvakken in deze technologische en theoretisch-praktische richting zijn wiskunde en applicatie- en databeheer.

 

WAT NA DE DERDE GRAAD?

Je slaagkansen zijn groot in volgende professionele bacheloropleidingen:

Professionele bacheloropleidingen binnen het domein: Handelswetenschappen en bedrijfskunde (Toegepaste informatica), Onderwijs

Leerlingen kunnen ook een graduaatsopleiding volgen of een 7e jaar gericht op instroom naar de arbeidsmarkt na behaalde OK4.

Of misschien wil je meteen aan de slag in een fijne job? Dat kan. Je behaalt immers de beroepskwalificatie van Functioneel digitaal ondersteuner.

Studieprofiel_3e_graad_APDA2.png

Informatica- en communicatiewetenschappen 3de graad

PROFIEL
Jij bent geboeid door informatica in al zijn aspecten: algoritmen, programmeren, softwareontwikkeling, datacommunicatie, computers en netwerken. 
Bovendien ben je een krak in wiskunde, want je werkt met matrices, functies, integralen enz.
Ook elektromagnetisme, elektronica en elektrodynamica in functie van informatica schrikken je niet af. Je gaat onderzoeken en experimenteren binnen deze thema’s.

De kernvakken in deze sterk theoretische richting zijn informatica- en communicatiewetenschappen en wiskunde.

 

 
WAT NA DE DERDE GRAAD?

Je slaagkansen zijn groot in volgende academische en professionele bacheloropleidingen:

  • Academische bacheloropleidingen binnen het domein:
    Industriële wetenschappen en Technologie, Wetenschappen (Informatica, Computerwetenschappen).
  • Professionele bacheloropleidingen binnen het domein:
    Gecombineerde studiegebieden (digital design and development), Handelswetenschappen (Informatiemanagement en Multimedia, Toegepaste informatica), Industriële wetenschappen en Technologie (Digital arts and Entertainment, Elektronica – ICT, Grafische en digitale media, Multimedia en communicatietechnologie).

LT_3e_graad_ICWE.png

Mode 3e graad

PROFIEL
Ben jij artistiek en creatief aangelegd? Droomde je er altijd van om je eigen stijl te creëren, om van een ontwerp over te gaan tot vormgeving en uitvoering?
Volg je nieuwe of gewaagde modetrends en couturiers? Is creatie voor jou een kunstvorm? 
Kan je je artistieke ideeën verwerken tot een modieus kledingstuk? Dan ben jij het artistieke talent dat wij zoeken!

In deze richting zet men de theorie ook om in praktijk op het werkterrein aan de hand van werkplekleren.

Het kernvak in deze theoretisch-praktische richting is creatie en mode.


WAT NA DE DERDE GRAAD?

Je slaagkansen zijn groot in volgende professionele bacheloropleidingen binnen het domein:
Audiovisuele en Beeldende kunst (Beeldende vormgeving), Industriële Wetenschappen en Technologie (Modetechnologie), Onderwijs.

Je kan ook een graduaatsopleiding volgen of een 7e jaar gericht op instroom naar de arbeidsmarkt na behaalde OK4 volgen. 

Of misschien wil je meteen aan de slag in een fijne job? Dat kan. Je behaalt immers de beroepskwalificatie van Productievoorbereider kleding, confectie en meubelstoffering.

LT_3e_graad_MODE.png

Moderealisatie 3e graad

 

PROFIEL
Wou jij altijd al in een modezaak werken? Zie je het zitten om klanten in een kledingzaak te informeren en het juiste stylingadvies te geven? 
Wou je ook altijd al kleding maken; patronen maken of zoeken, de mooiste stoffen knippen, alles stikken en afwerken? 
Ook E-commerce en digitaal kassa- en voorraadbeheer zie je wel zitten? Als je dit alles wil leren combineren met perfect Nederlands, met een basiskennis Frans en Engels, dan ben jij de ideale persoon om deze richting te volgen.

In deze richting zet men de theorie ook om in praktijk op het werkterrein aan de hand van werkplekleren.

De kernvakken in deze praktische richting zijn modetechnieken, retouchetechnieken en verkoop. 

 
WAT NA DE DERDE GRAAD?

Je kan een graduaatsopleiding volgen of een 7e leerjaar gericht op instroom naar de arbeidsmarkt na behaalde OK3 of een 7e leerjaar gericht op doorstroom naar het hoger onderwijs.

Of misschien wil je meteen aan de slag in een fijne job? Dat kan. Je behaalt immers de beroepskwalificatie van Operator productielijn kleding, confectie en meubelstoffering, en van Operator retouche kleding en confectieartikelen, en van Operator strijkafdeling kleding- en confectieartikelen en textielverzorging, en van Winkelverkoop.

LT_3e_graad_MORE.png

Onthaal, organisatie en sales 3e graad

PROFIEL

Droom jij van een job als verkoper? Begeleid je graag klanten? Schrikken administratieve taken rond verkoop jou niet af? 
Zou je buitenlandse klanten of bezoekers in een onderneming ook graag in het Frans of Engels kunnen aanspreken?
Wil je bovendien ook nog een mondje Duits leren? Dan is deze praktische richting met voorbereiding op de retailsector echt iets voor jou!

In deze richting zet men de theorie ook om in praktijk op het werkterrein aan de hand van werkplekleren.

De kernvakken in deze praktische richting zijn (vreemde) talen en onthaal, organisatie en sales.

 
 
WAT NA DE DERDE GRAAD?

Je kan een graduaatsopleiding volgen of een 7e leerjaar gericht op instroom naar de arbeidsmarkt na behaalde OK3 of een 7e leerjaar gericht op doorstroom naar het hoger onderwijs.

Of misschien wil je meteen aan de slag in een fijne job? Dat kan. Je behaalt immers de beroepskwalificatie van Winkelverkoper en van Administratief medewerker onthaal.

LT_3e_graad_OOSA.png

Taal en communicatie 3e graad

“With languages, you are at home everywhere” Edward D.W. 

 

PROFIEL

Is deze spreuk jou op het lijf geschreven? Hou je van vreemde talen spreken, schrijven, lezen? Naast het Nederlands wil je ook Frans, Engels, Duits en Spaans onder de knie krijgen. 
Ben je bovendien ook geboeid door communicatie? Is verstandig omgaan met media en communicatieplatformen een uitdaging voor jou? PR interesseert jou, een presentatie geven, schrikt jou niet af. Wil je zelf graag communicatieprojecten en - acties ontwikkelen en uitvoeren? Dan kan je niet anders dan kiezen voor deze richting! 


In deze richting zet men de theorie ook om in praktijk op het werkterrein aan de hand van werkplekleren.

De kernvakken in deze theoretisch-praktische richting zijn Nederlands, vreemde talen en public relations.  

 
 
WAT NA DE DERDE GRAAD?
De slaagkansen zijn groot in volgende professionele bacheloropleidingen binnen het domein:
Handelswetenschappen en Bedrijfskunde (Communicatiemanagement, Journalistiek, Media en Entertainment business, Office management), Onderwijs.

 

Je kan ook een graduaatsopleiding volgen of een 7e jaar gericht op instroom naar de arbeidsmarkt na behaalde OK4.


Of misschien wil je meteen aan de slag in een fijne job? Dat kan. Je behaalt immers de beroepskwalificatie van Polyvalent taal- en communicatieassistent.

LT_3e_graad_TACO.png

Moderne Talen 3e graad

“Woorden reizen over de hele wereld. Talen zijn de chauffeurs.”  Anna Rusconi.

 

PROFIEL

Is deze quote helemaal jouw ding? Hou je van talen ontdekken, van communicatie, literatuur en cultuur? Wil je naast Nederlands, Frans en Engels ook Duits en misschien nog een extra taal spreken, lezen en schrijven? 
Gaat je interesse ook dieper; naar tekstopbouw, taalvariatie, taaluitingen en hun gebruikers, naar taal- en letterkunde? 

Dan ben je welkom, welcome, bienvenu(e), willkommen, bienvenido in deze richting!

De focus in deze sterk theoretische richting ligt op de moderne talen, hun taalontwikkeling, taalvariatie en – opbouw, communicatie en literatuur

 
 
WAT NA DE DERDE GRAAD?
De slaagkansen zijn groot in volgende academische en professionele bacheloropleidingen:

  • Academische bacheloropleidingen binnen het domein:
    Taal- en Letterkunde, Toegepaste taalkunde, Gecombineerde studiegebieden (Afrikaanse talen en culturen, OostEuropese talen en culturen, Oosterse talen en culturen, Taal- en regiostudies), Archeologie en Kunstwetenschappen, Geschiedenis, Godgeleerdheid, Godsdienstwetenschappen en Kerkelijk recht, Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen, Gecombineerde studiegebieden (Global Communication, International Affairs, Sociaal-economische Wetenschappen), Politieke en Sociale Wetenschappen, Rechten, Notariaat en Criminologische Wetenschappen
  • Professionele bacheloropleidingen binnen het domein:
    Onderwijs, Handelswetenschappen en Bedrijfskunde (Journalistiek, Media en Entertainment Business, Communicatiemanagement).

LT_3e_graad_MOTA.png

Commerciële organisatie 3de graad

PROFIEL

Hoe werkt een onderneming? Hoe gaat men met klanten om en hoe berekent men de kostprijs van een product? Is marketing belangrijk binnen een bedrijf? Kunnen daardoor de verkoopcijfers de hoogte ingaan? 
Verkoop face to face, e- commerce en verkoopadministratie boeien jou, evenals klantenbeheer en -opvolging. Spreekt dit jou aan, dan ben jij het commerciële talent in deze richting.


In deze richting zet men de theorie ook om in praktijk op het werkterrein aan de hand van werkplekleren.

Het kernvak in deze theoretisch-praktische richting is commerciële organisatie.

 
WAT NA DE DERDE GRAAD?
De slaagkansen zijn groot in volgende professionele bacheloropleidingen:

  • Professionele bacheloropleidingen binnen het domein:
    Handelswetenschappen en Bedrijfskunde, Onderwijs


Je kan ook een graduaatsopleiding of een 7e jaar gericht op instroom naar de arbeidsmarkt na behaalde OK4 volgen.

Of misschien wil je meteen aan de slag in een fijne job? Dat kan. Je behaalt immers de beroepskwalificatie van Commercieel assistent.

Lessentabel_3e_graad_COOR.png

Bedrijfsorganisatie 3e graad

PROFIEL

Ben je geïnteresseerd in inzichten uit de algemene economie? Ben je nieuwsgierig naar de werking van een onderneming? Wil je je bekwamen in boekhouden en financieel beheer?
Dagen aspecten zoals tewerkstelling, personeelsbeleid, sociale zekerheid en loonberekening je uit?  Als je daarnaast ook nog goed scoort in algemene vakken, dan ben je de ideale leerling in deze richting!


In deze richting zet men de theorie ook om in praktijk op het werkterrein aan de hand van werkplekleren.

Het kernvak van deze theoretisch-praktische richting is bedrijfsorganisatie.

 
WAT NA DE DERDE GRAAD?
De slaagkansen zijn groot in volgende professionele bacheloropleidingen:

  • Professionele bacheloropleidingen binnen het domein
    Handelswetenschappen en Bedrijfskunde, Onderwijs


Je kan ook een graduaatsopleiding of een 7e jaar gericht op instroom naar de arbeidsmarkt na behaalde OK4 volgen.

Of misschien wil je meteen aan de slag in een fijne job? Dat kan. Je behaalt immers de beroepskwalificatie van Boekhoudkundig assistent en van HR-assistent.

LT_3e_graad_BEOR.png

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be