VRT
"Nous sommes tous Charlie!"

De leerlingen van het 5e jaar van het Sint-Jozefinstituut van Kontich laten de gebeurtenissen in Parijs niet zomaar aan zich voorbijgaan. Zij zijn geïnteresseerd in wat de verschillen, of misschien ook de overeenkomsten zijn met hun geloof, met hun levenswijze. 

Zo maakten zij kennis met andere godsdiensten. Daarvoor trokken zij naar Antwerpen en bezochten er o.a. de Moskee in de Lange Kievitstraat. Hier kregen zij uitleg over de verschillende zuilen van de Islam en mochten zij vragen stellen over deze godsdienst. Islam, zo blijkt, staat voor vrede, en kan de aanslagen in Parijs alleen maar afkeuren!

Nadien volgde nog een bezoek aan de Synagoge in de Van den Nestlei. Hier leerden jongeren waarom hun mannelijke leeftijdsgenoten een keppeltje dragen, en wat de waarden van het joodse geloof zijn.

In de namiddag werd nog een bezoek gebracht aan de Antwerpse kathedraal. Voor sommigen toch ook een openbaring. Verschillende godsdiensten, met andere accenten, met gelijkenissen, maar vooral met een aanzet tot samen leven...

 

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be