“Het lichaam in goede gezondheid houden is een plicht… anders kunnen we onze geest niet sterk en helder houden.” Boeddha.

 
PROFIEL

Lijkt het alsof jij deze quote geschreven hebt? Schuilt er een zorgend persoon in jou? Wil je mensen adviseren en ondersteunen bij activiteiten van het dagelijks leven en zorg dragen voor hun gezondheidstoestand? 
Kan je met patiënten en zorgverleners communiceren? Zie jij jezelf later groeien in de gezondheids- en welzijnszorg? Volg dan je gevoel en kies voor deze studierichting.


In deze richting zet men de theorie ook om in praktijk op het werkterrein aan de hand van werkplekleren.

Het kernvak in deze theoretisch-praktische richting is gezondheidszorg waarbij men leert over strategieën van gezondheidsbevordering en ontwikkelingspsychologie (focus op de levensfase van de volwassene, oudere), leert zorg te dragen voor de gezondheidstoestand van cliënten en hen adviseert over en ondersteunt bij de activiteiten van het dagelijks leven.

WAT NA DE DERDE GRAAD?
De slaagkansen zijn groot in volgende professionele bacheloropleidingen binnen het domein:
Gecombineerde studiegebieden (Pedagogie van het jonge kind), Onderwijs, Sociaal-agogisch werk.
 
Je kan ook een graduaatsopleiding of een 7e jaar gericht op instroom naar de arbeidsmarkt na behaalde OK4 volgen.
 
Of misschien wil je meteen aan de slag in een fijne job? Dat kan. Je behaalt immers de beroepskwalificatie van Verzorgende en van Zorgkundige.
LT_3e_graad_GEZO.png

Contact

SINT-JOZEFINSTITUUT
Gemeenteplein 8
2550 KONTICH

03 457 77 97
secretariaat@sji.be